OXSIGHT PRISM

Met trots introduceren wij een innoverend hulpmiddel, specifiek ontworpen om verslechtering van het gezichtsvermogen te beperken.

De OXSIGHT PRISM betreft een zogenaamde  “projectie-bril”, waarbij het contrast vertekend en verkleurd. Hierdoor kunnen mensen met een degeneratieve oogaandoening eenvoudiger andere personen, objecten én obstakels herkennen. Ook tekst wordt makkelijker leesbaar. Dit alles maakt dat u zelfverzekerder (en zelfstandiger) op pad kunt gaan.

De Oxsight bril is klinisch gevalideerd en comfortabel voor dagelijkse activiteiten. De bril beschikt over intelligente beeldverwerking en is voor een groot deel ontwikkeld op de universiteit in Oxford. De ontwikkeling geschiedde samen met de vereniging van slechtzienden met betrekking tot elk aspect van de Oxsight bril. De bril is uitermate geschikt voor mensen met Retinitis Pigmentosa, Glaucoom, Macula Degeneratie, Diabetische Retinopathie en andere oogziektes met een progressief ziektebeeld. De klinische testen zijn uitgevoerd in diverse internationale oogklinieken.

                        

Enkele aanvullende specificaties van deze techniek:

  • Kleurrijke OLED schermen met micro projectie technologie
  • 6 geavanceerde projectiebeelden
  • Beeld is tevens tot 10 keer te vergroten
  • Zachte verstelbare oorsteuntjes
  • Mogelijkheid om uw eigen bril te blijven dragen
  • Verbinding mogelijk met PC of Android toestel om beelden op te slaan

Let op: Doordat de Oxsight een persoonsafhankelijk hulpmiddel betreft, is deze niet voor iedereen geschikt. Graag verzorgen wij een demonstratie om te kijken of het hulpmiddel voor u van toegevoegde waarde blijkt. Om u beter van dienst te kunnen zijn omtrent de mogelijkheden, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Tot slot nog een kort demonstratie-filmpje van de Oxsight  (door niemand minder dan Gertjan Nijkamp).